GitHub

In keeping with the company’s roots, when GitHub began conceptualizing their new office in San Francisco they wanted to create a space that would be fun, lighthearted, and above all not “soul-deadening.” With this, and the knowledge that roughly two-thirds of their staff works remotely, MASHstudios went to work creating an environment perfectly suited for GitHub’s needs.

Butcher block tops made from solid oak with cast-iron legs became the predominate theme throughout the space. Adjustable height desks were made using technology developed by MASHstudios to give workers versatility in their personal work environment. Wall mounted desks line the third floor walls while our basic workstations are found throughout the space, providing workers with numerous areas to roam. Octagonal desks with cold rolled steel tops and mobile legs allow for creativity within the office’s open plan. Standup tables of varying type dot the floor plan giving workers communal areas to work and relax.

MASHstudios was also employed to reconstruct GitHub’s own version of the White House’s Situation Room. The top features a three inch decorative mahogany profile edge along with a removable panel for floor core access. A poker table made from flat cut walnut features power receptacles located at every other corner.

Project Designers: Studio Hatch and Fennie + Mehl Architects
Photography by: Eva Kolenko and Terrance Williams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>