San Francisco Tech Company

SF Tech Comp_No Logo

After moving into a new, 150,000-square-foot office, this San Francisco-based tech company hired MASHstudios to design and fabricate a custom piece. With their innovative spirit and a belief in communal work environments in mind, we created a table that works specifically for their needs. The standup tables dot the expansive floor plan, lining the boulevard and flanking the various communal areas.

The standing-height tables feature hickory tops on four, hot-rolled steel legs. Two power troughs of differing angles were seamlessly concealed beneath camouflaged, hickory flipper doors. While one side features power strips along the trough’s side wall, the other has power facing up. To hide the power source, we ran the cords through the table legs and directly into the floor.

Project Designers: Bohlin Cywinski Jackson
Photography by: Matthew Millman and Terrance Williams

GitHub

wall_mounted_desks_2

In keeping with the company’s roots, when GitHub began conceptualizing their new office in San Francisco they wanted to create a space that would be fun, lighthearted, and above all not “soul-deadening.” With this, and the knowledge that roughly two-thirds of their staff works remotely, MASHstudios went to work creating an environment perfectly suited for GitHub’s needs.

Butcher block tops made from solid oak with cast-iron legs became the predominate theme throughout the space. Adjustable height desks were made using technology developed by MASHstudios to give workers versatility in their personal work environment. Wall mounted desks line the third floor walls while our basic workstations are found throughout the space, providing workers with numerous areas to roam. Octagonal desks with cold rolled steel tops and mobile legs allow for creativity within the office’s open plan. Standup tables of varying type dot the floor plan giving workers communal areas to work and relax.

MASHstudios was also employed to reconstruct GitHub’s own version of the White House’s Situation Room. The top features a three inch decorative mahogany profile edge along with a removable panel for floor core access. A poker table made from flat cut walnut features power receptacles located at every other corner.

Project Designers: Studio Hatch and Fennie + Mehl Architects
Photography by: Eva Kolenko and Terrance Williams

Capital One

Capital_One_1

Bold colors are used as accents throughout this San Francisco office. Working with Studio O+A, we created pieces that transition effortlessly into the design scheme.

Mobile tables of hickory and white-glossed steel accent the dining area. A chartreuse finish was applied to a table base, playing off the colored wall panels and vibrant fabrics used throughout the space. Additional movable tables of various sizes are multi-functional.

Project Designers: Studio O+A
Photography by: Jasper Sanidad

The Climate Corporation

Climate_Corp_3

The Climate Corporation wanted to make a space that effortlessly translated their company’s culture. Working with Studio O+A, MASHstudios achieved this goal, creating pieces that are not only functional, but also elegant.

For a conference room named after a groundbreaking scientist, MASHstudios created a beautifully detailed boardroom made of American walnut in varying tones topped with a twenty-foot-long piece of white glass. The reception desk is similar, but also includes a modesty panel, storage compartments and LED lighting. To accommodate another meeting area, we designed a smaller conference table with a semi-transparent top and solid ash legs.

In the kitchen, MASHstudios crafted mobile tables from red oak and hot-rolled steel. Red oak was also used for the top and legs of the company’s twenty-eight-foot-long plank table. The rich wood adds a natural contrast to the high-tech visuals seen throughout the space.

Project Designers: Studio O+A
Photography by: Jasper Sanidad

OpenTable

OpenTable Reception Desk

Upon moving into their new San Francisco office, OpenTable hoped to transform the traditional Financial District space into something unique.

The company’s reception desk welcomes guest with a rich, warm aesthetic. Situated in front of the company’s Table Story Wall, which features graphics and quotes of staff member’s best dining experiences, the reception desk features staggered white oak planks, a modesty panel, storage compartments and LED lighting.

Project Designers: Studio O+A
Photography by: Jasper Sanidad

Jack Nadel International

jack_nadel_04_1

Nadel’s boutique office environment wasn’t possible without a clear understanding of their culture and needs. We took our time getting to know them before developing this winning concept.

Before approaching MASHstudios, Jack Nadel International had explored almost every line of office systems but had not found a single one to satisfy their needs. The unique requirements of the firm dictated an unconventional approach to workplace design, and to get a handle on what that meant, the MASHstudios team spoke to half the Nadel staff in search of clues. We learned that the design firm used colors for coding positions and responsibilities, so we played with this concept to create vivid workstations and offices with interplaying textures and innovative materials to distinguish spaces.

Giant Pixel

Giant_Pixel_1

When Giant Pixel moved their office to an area near San Francisco’s Mint Plaza, they wanted  a casual, urban feel that would fit with the neighborhood. In response, MASHstudios designed pieces that establish distinct but informal work spaces. We also created mobile, bar-height tables with white-gloss tops over powder-coated steel bases, and built-in booths constructed of oak and satin chrome with upholstered bench seats and dividers to create a relaxed dining environment. A high-gloss, white table with a polished, stainless steel base serves as the company’s conference table.

Project Designers: Studio O+A
Photography by: Jasper Sanidad

Keker & Van Nest

Keker & Van Nest

Keker & Van Nest is one of the top litigation firms in San Francisco. Their office once housed a printing press and was built to withstand an incredible amount of weight. Since the extra support beams were no longer necessary, KVN had many of them removed and allowed MASHstudios to use the reclaimed Douglas fir for the pieces designed for the company library.

The two library tables and benches found on multiple levels are made of the reclaimed beams. Hot-rolled steel bases support the tops. To house the firm’s many legal texts, bookcases of varying heights were constructed of grey elm veneer with steel side and top panels. A custom display with hidden storage showcases a myriad of newspapers, magazines and journals.

Project Designers: Huntsman Architecture
Photography by: Terrance Williams

Jacobs

jacobs_02_1

Working with Richard Keating Architecture, MASHstudios designed a sophisticated workplace environment in white thermoformed Corian to reflect Jacobs’ reputation as a high-tech engineering firm. The project was big in scope and especially challenging because of the white-on-white palette and seamless construction. There are no expansion joints or screws, no material splits. Each component is a solid piece of Corian that’s been formed, chiseled out, and finished to a high gloss.

The reception desk is a perfect, floating form designed to function as furniture. In the boardroom an enormous meeting table in ColorCore is accented with polished stainless steel power/data ports. The benches are exceptional. Their curving forms are intimately connected to the architecture and appear to levitate along the wall of the entrance corridor.

Project Designers: Jacobs

United Talent Agency

UTA_01_1

Dubbed the “amoeba table,” this piece was designed to fit in a conference room with an equally unusual shape and seat up to 30 people, many of whom make and break blockbuster movie deals for a living. The top is approximately 32 feet long and 10 feet at its widest end. Made from Bardiglio marble, quarried in Italy, and found in a Beverly Hills stone yard, the edge is smoothed and softly rounded. Balanced atop three, stainless steel cylinder bases, the amoeba table is equipped with a lot of high tech accouterment, cleverly hidden in retractable ports.

One of the biggest challenges of this project was the sheer size and weight of the marble top. Conventional methods of transport were impossible; the amoeba table required a crane lift into the conference room and an army of fabricators who could handle the stone and install the complex multimedia systems.

Project Designers:  Rottet Studios